Boerenprotest ontspoort: A12 bij Veenendaal geblokkeerd en brandstichting langs de weg

Veenendaal, 5 februari – Een vreedzaam boerenprotest nam een onverwachte wending toen tientallen boeren maandagavond de op- en afrit van de A12 ter hoogte van Veenendaal blokkeerden met een groot aantal trekkers. De situatie escaleerde verder toen brand werd gesticht langs de weg, waardoor de politie met spoed moesten ingrijpen.

De boeren, die volgens een persfotograaf om 20.15 uur begonnen met het opbouwen van de blokkade, kozen ervoor de op- en afrit aan de zuidkant van de A12 te bezetten. Naast de trekkers werden ook meerdere aanhangers met afval neergegooid, die vervolgens in brand werden gestoken, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond.

De hulpdiensten werden snel gealarmeerd en zijn momenteel ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. De politie probeert de blokkade op te heffen en heeft de brand langs de weg geblust. Vooralsnog zijn er geen meldingen van gewonden, maar de politie benadrukt de ernst van de situatie en veroordeelt het gebruik van brandstichting als protestmiddel.

De boerenprotesten, die de afgelopen tijd in Nederland en andere Europese landen plaatsvonden, richten zich op verschillende agrarische kwesties, waaronder regelgeving met betrekking tot stikstofuitstoot en landbouwbeleid. Het is nog niet duidelijk wat specifiek de aanleiding was voor dit protest bij Veenendaal.

De hulpdiensten zijn bezig met het identificeren en ontruimen van de betrokken boeren. De politie zal een onderzoek instellen naar de illegale blokkade en brandstichting, en roept getuigen op om zich te melden. Het verkeer op de A12 wordt omgeleid, en weggebruikers worden geadviseerd de omgeving te vermijden totdat de situatie volledig is opgelost.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Dramatisch Verkeersongeval op Elspeterweg Nunspeet : Drie Gewonden en Afsluiting Weg na Frontale Botsting

Next Post

automobilist knalt tegen de boom en raakt gewond Renswoude

Related Posts