Felle Containerbrand in Elspeet slaat over naar Da Costaschool; Brandweer voorkomt erger

Foto : Damian Ruitenga / News United

Elspeet – Een felle containerbrand aan de Vierhouterweg in Elspeet heeft op woensdag voor opschudding gezorgd toen het vuur oversloeg naar de aangrenzende Da Costaschool. De houten gevel van het schoolgebouw vatte vlam, wat leidde tot een snelle inzet van de brandweer. Het sein ‘brand meester’ is inmiddels gegeven, maar de nasleep van het incident blijft voelbaar.

De brandweer schaalde snel op naar het sein ‘grote brand’ en zette drie blusvoertuigen in om het vuur onder controle te krijgen. Dankzij de doortastende acties van de brandweerlieden is de schade beperkt gebleven tot de buitenkant van de basisschool, zo meldt de brandweer op sociale media. De inzet van extra blusvoertuigen was cruciaal om een verdere escalatie te voorkomen.

Hoewel de brandweer snel handelde, kwam er bij de brand veel rook vrij, die deels in het schoolgebouw bleef hangen. Om de rook te verdrijven en de veiligheid van het schoolgebouw te waarborgen, worden ventilatoren ingezet.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is momenteel gaande. De brandweer doet onderzoek naar de toedracht van de brand. Ook de omvang van de schade aan het schoolgebouw moet nog worden vastgesteld.

Vele dorpsbewoners kwamen kijken naar de spectaculaire actie van de brand.

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Antenne op huis breekt door storm Henk aan de Houtkamp in Harderwijk

Next Post

Video | Opnieuw brand in woning in Ermelo

Related Posts