Flinke woningbrand in Almere, bewoner schrikt wakker in huis vol rook

Foto : Damian Ruitenga / News United

Bij een woningbrand aan de Mintplantsoen in Almere heeft de bewoner behoorlijk wat rook ingeademd. De man is ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. 

De brand werd rond 13:30 uur ontdekt waarna de brandweer met meerdere wagens uitrukte. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de bewoner veel rook had ingeademd. De bewoner bleek in slaap te zijn gevallen en toen hij wakker schrok stond zijn huis vol rook. Omdat de man dacht dat zijn zoontje in huis was, begon hij direct met zoeken. Tijdens de zoektocht ademde hij veel rook in. Aanvankelijk werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar die kon, nadat duidelijk werd dat het zoontje niet in de woning aanwezig was retour. 

Het ambulancepersoneel heeft de man nagekeken en ter plekke behandeld. 

De brandweerlieden startte direct met bluswerkzaamheden. Zij hadden het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de brand op zolder is ontstaan. 

De Mintplantsoen is vanwege de inzet van de hulpdiensten enige tijd afgesloten geweest. De zolder heeft forse rook en brandschade opgelopen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Uitslaande brand in leegstaand pand Harderwijk

Next Post

Drietal aangehouden bij drugslab Lunteren

Related Posts