Video | Duizenden kippen omgekomen bij brand in Dronten

Foto : Damian Ruitenga / News United

In een kippenschuur bij een boerderij langs de Olsterweg in het buitengebied van Dronten, is maandagavond een forse brand ontstaan. Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen aldus de brandweer. 

Rond 22:30 uur werd de brand ontdekt waarna direct alarm werd geslagen. De brandweer rukte vrijwel direct met groot materieel uit. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al over de gehele lengte uit de kippenschuur. De brandweer schaalde op naar ‘grote’ brand waarna er nog meer brandweerlieden ter plaatse kwamen om de brand te bestrijden. De brandweer zetten in op uitbreiding voorkomen naar de naastgelegen kippenschuur.

In de kippenschuur waren duizenden kippen aanwezig. Deze zijn bij de brand omgekomen aldus de brandweer. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Dit zal later worden onderzocht. 

Er is sprake van veel rookontwikkeling. Ook is er asbest vrijgekomen die in het dak van de schuur zat, maar dat is volgens de brandweer neergekomen in en rond de schuur.

Om de brand zo goed mogelijk te bestrijden kwam het drone team uit Muiden ter plaatse. Zij kunnen de rookontwikkeling meten en ook eventuele overgebleven hittebronnen opsporen als het meeste bluswerk is gedaan.

De Olsterweg werd afgesloten voor het verkeer.

Video |

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Video | Felle woningbrand op vakantiepark in Ermelo

Next Post

Hulpdiensten groots uitgerukt voor verwarde man in leegstaand bedrijfspand Almere

Related Posts