Video : Zeer grote brand verwoest twee loodsen aan de Essenerweg in Kootwijkerbroek

Foto : Damian Ruitenga / News United

Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag twee loodsen aan de Essenerweg in Kootwijkerbroek in de as gelegd. De brandweer werd rond kwart voor zes gealarmeerd voor de brand bij het bedrijf. Doordat de brand zich in razendsnel tempo kon uitbreiden kon de brandweer niet meer voorkomen dat een tweede loods ook vlam vatte. De brandweer kon door snel ingrijpen wel voorkomen dat een ander naast gelegen pand volledig afbrandde.  

Doordat er rondom het bedrijfspand diverse andere panden gesitueerd waren, had de brandweer een flinke uitdaging. Niet alleen moest de brand bestreden worden, ook de omliggende panden moesten preventief nat gehouden worden. Medewerkers van het naast gelegen pand naast het getroffen pand zijn in allerijl met allerlei omstanders begonnen om een loods leeg te halen waar onder meer gasflessen stonden. Dit kon voorkomen dat de kans op flinke explosies uit bleven.

De brand ging gepaard met enorme pikzwarte rookwolken. De veiligheidsregio Gelderland Midden twitterde een advies om ramen en deuren te sluiten indien mensen last hadden van de rook. De rookpluim was tot ver buiten onze regio te zien.

Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de brand twee loodsen getroffen. Er is flinke schade ontstaan aan de panden. Tussen de loodsen in lagen alleen ook nog rubberen matten en die hebben vlam gevat. Die matten zijn wat moeilijker te blussen, dat moet met schuim gebeuren, zei de woordvoerder eerder op de dag. Waar het vuur precies is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Er werd flink opgeschaald bij de brandweer: het sein ‘zeer grote brand’ werd gegeven. Korpsen uit Kootwijkerbroek, Uddel, Barneveld, Voorthuizen, De Valk en Harskamp werden opgeroepen om te helpen met het bestrijden van de brand.

Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen asbest vrijgekomen bij de brand. Met de rook zijn wel stukken kunststof verspreid over omliggende weilanden. Dat kunststof is niet schadelijk en kan gewoon worden opgeruimd met handschoenen aan. Het afval kan in de restafvalcontainer.

Vanwege de brand werd de omgeving volledig afgesloten voor het verkeer. De brandweer is nog de hele avond bezig geweest met nablussen. Zover nu bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Brandweer de hele nacht bezig met blussen grote brand Lelystad

Next Post

Pick-up truck knalt tegen de boom,Bestuurder naar het ziekenhuis N303 Putten

Related Posts