[VIDEO ] Zeer grote brand Verwoest Verfgroothandel in Harderwijk

Foto : Damian Ruitenga / News United

In Harderwijk is vanochtend een hevige brand uitgebroken in een groothandel gespecialiseerd in verf en verfwaren, gevestigd op een industrieel terrein aan de Lorentzstraat. De Veiligheidsregio meldt dat het bedrijfspand, met afmetingen van ongeveer 100 bij 100 meter, volledig in lichterlaaie staat, vergezeld door metershoge vlammen en dikke rookwolken die tot ver in de omgeving te zien zijn.

De brandweer, gealarmeerd omstreeks 5.40 uur, is met een indrukwekkende inzet van acht blusvoertuigen en vier hoogwerkers ter plaatse om het vuur te bestrijden. Helaas wordt het pand als verloren beschouwd. De brandweer concentreert zich nu op het voorkomen van overslag naar nabijgelegen gebouwen.

Om de mogelijke impact van de brand te meten, zijn meetploegen ingezet om de concentratie van gevaarlijke stoffen in de vrijgekomen rook te controleren. Omwonenden die hinder ondervinden, krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Volgens een correspondent ter plaatse lijkt de brand aan de voorzijde van het pand te zijn ontstaan, waar de vlammen snel naar buiten sloegen. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onduidelijk, maar gelukkig zijn er geen berichten over gewonden.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Heldhaftige reddingsactie na auto te water in Zeewolde

Next Post

Dramatisch Verkeersongeval op Elspeterweg Nunspeet : Drie Gewonden en Afsluiting Weg na Frontale Botsting

Related Posts