Drietal aangehouden bij drugslab Lunteren

Foto : Damian Ruitenga / News United

Lunteren – Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagochtend een inval gedaan bij een woonboerderij in het buitengebied van Lunteren. De politie meldt op Twitter dat er een vermoedelijk drugslab is aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden.

De inval aan de Oude Bisschopweg vond plaats rond 10.30 uur. De politie zette een arrestatieteam in en gebruikte daarbij onder andere een pantservoertuig, een zogenaamde BearCat.

Na de inval werd het terrein afgegrendeld door agenten en rechercheurs. Een mobiele PD- unit werd neergezet als uitvalsbasis voor het politieteam. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen, een speciaal team dat zich richt op het ontruimen van drugslabs, is inmiddels gearriveerd bij de boerderij. Zij gaan samen met de rechercheurs onderzoeken om wat voor stoffen het gaan en leggen sporen vast.

Wat de exacte aanleiding is van de inval is nog onduidelijk. Gezien de snelheid van het gehele team lijkt het erop dat het een inval betreft tijdens een lopend onderzoek.

De politie meldt dat er drie aanhoudingen zijn verricht. Het gaat om de bewoner, een man (62) en een man (36). Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen door de recherche worden gehoord.

Het onderzoek bij de woonboerderij gaat naar alle waarschijnlijk de gehele dag duren.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Flinke woningbrand in Almere, bewoner schrikt wakker in huis vol rook

Next Post

Video | Uitslaande woningbrand in bovenwoning Putten

Related Posts