Video | Explosie bij galerijflat in Almere; tien woningen ontruimd vanwege schade

Foto : Damian Ruitenga / News United

Almere werd woensdagavond opgeschrikt door een explosie bij een galerijflat, waarbij de ingang van het wooncomplex aan het Bolacaciahof zwaar beschadigd raakte. De melding van de explosie kwam rond 19.30 uur binnen, en hoewel de ravage aanzienlijk is, raakte gelukkig niemand gewond.

De politie meldt dat de ingang van het gebouw ernstig is getroffen, met brievenbussen en deurbellen die compleet uit de gevel zijn geblazen. Als gevolg van de schade zijn tien woningen naast de flat ontruimd. De exacte hoeveelheid bewoners die geëvacueerd zijn, blijft op dit moment onduidelijk. Deze bewoners zijn voorlopig elders opgevangen.

Direct na de explosie waren veel politieagenten in kogelwerende vesten ter plaatse, zo getuigt een ooggetuige tegenover de regionale omroep. Momenteel voert de politie onderzoek uit in de omgeving van de flat om de toedracht van de explosie te achterhalen.

Opvallend is dat dit niet de eerste keer is dat Almere wordt opgeschrikt door explosies. Eerder deze maand vonden explosies plaats bij twee woningen in de stad. De eerste ontploffing deed zich voor in de nacht van 15 op 16 december aan het Freyjaplantsoen, gevolgd door een tweede explosie een nacht later aan de Valetaweg.

Naar aanleiding van deze eerdere explosies heeft de politie in de afgelopen dagen drie verdachten aangehouden. Het betreft twee jongens van 16 jaar uit Almere en Amsterdam, en een 33-jarige man uit Rotterdam. Het is nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen de recente explosie en de eerdere incidenten in Almere. De politie zetten hun onderzoek voort om meer duidelijkheid te krijgen over de achtergrond en mogelijke motieven achter deze zorgwekkende gebeurtenissen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Dakrand losgewaaid door harde wind in Harderwijk

Next Post

Bestelbusje kantelt op A28 tussen Harderwijk en Ermelo, veroorzaakt vertraging

Related Posts