Twee Incidenten in Korte Tijd bij Woning in Almere: Politie Doet Onderzoek naar Mogelijk Verband

Foto : HJPMedia.nl

Almere – In de rustige woonwijk Kornwierde hebben zich binnen korte tijd twee ernstige incidenten voorgedaan bij een woning, wat heeft geleid tot grootschalig politieonderzoek. Vrijdagmiddag 29 december rond 13.30 uur werd een verdacht voorwerp aangetroffen bij de bewuste woning, slechts enkele uren nadat in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.45 uur zwaar vuurwerk werd afgestoken, wat resulteerde in vernielde ramen.

Na de ontdekking van het verdachte voorwerp op vrijdagmiddag werd onmiddellijk een onderzoek gestart. Specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV) en Forensische Opsporing (FO) kwamen ter plaatse voor grondig onderzoek. Als voorzorgsmaatregel werden de betreffende woning en omliggende panden ontruimd, en de straat afgezet gedurende het lopende onderzoek. De Explosieve Opruimingsdienst Dienst (EOD) werd ingeschakeld om het verdachte voorwerp veilig te stellen.

De nacht ervoor, tijdens de vroege uren van vrijdag 29 december, werd de rust verstoord door het afsteken van zwaar vuurwerk bij dezelfde woning. De kracht van het vuurwerk leidde tot het vernielen van ramen, maar er vielen gelukkig geen gewonden. De vermoedelijke daders sloegen op de vlucht en wisten te ontkomen.

De politie is intensief bezig met het onderzoek naar beide incidenten en onderzoekt of er een mogelijk verband tussen beide voorvallen bestaat. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden. De recherche vraagt specifiek aan personen die in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts hebben gezien rondom de woning aan de Kornwierde of die op vrijdagmiddag rond 13.30 uur relevante informatie hebben, om contact op te nemen. Eventuele camerabeelden kunnen waardevol zijn voor het onderzoek.

Indien je informatie hebt die kan bijdragen aan het onderzoek, wordt je vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of gebruik te maken van het tipformulier. Voor degenen die liever anoniem blijven, bestaat de mogelijkheid om meldingen te doen via meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800-7000. De politie hoopt met behulp van de gemeenschap snel tot opheldering van deze zorgwekkende situatie te komen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Brand in Woning aan Voorstraat in Lelystad

Next Post

politie groots aanwezig in wijk Meridiaan Amersfoort

Related Posts