Heldhaftige reddingsactie na auto te water in Zeewolde

Foto : Damian Ruitenga

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur heeft een automobilist op de Assemblageweg in Zeewolde een eenzijdig ongeluk gehad, waarbij zijn auto te water raakte. De hulpdiensten, inclusief meerdere duikteams, rukten massaal uit. Gelukkig wist de inzittende zichzelf op tijd in veiligheid te brengen en naar de kant te zwemmen.

Met de auto bijna volledig onder water, werden brandweerwagens, ambulances en twee duikteams ingezet om bij de inzittenden te komen. Een alerte vrouw uit Lelystad sprong zelfs het koude water in om de man te redden, nadat hij door onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor was gegaan.

Brandweerduikers haalden beide personen met behulp van een redplank naar de overkant. De mannelijke bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. De heldhaftige redder werd door het ambulancepersoneel verzorgd en voorzag haar van droge kleren.

De weg werd tijdelijk afgesloten voor de hulpverlening. Het voertuig is uiteindelijk afgesleept door een bergingsbedrijf. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Automobilist raakt van de weg door gladheid en beland in sloot Zeewolde

Next Post

[VIDEO ] Zeer grote brand Verwoest Verfgroothandel in Harderwijk

Related Posts