Video | Groot gaslekkage in transport leiding Nunspeet

Foto : Damian Ruitenga / News United

Rond 09:15 uur kwam de melding bij de meldkamer binnen. Tijdens de sondering werkzaamheden was er een gasleiding geraakt. Het gas spoot er letterlijk uit. De brandweer was snel ter plaatse en zette samen met de politie de omgeving ruim af. 

In overleg met de officier van dienst werd besloten om een gebied van zo’n 100 meter rondom het gaslek te ontruimen. Een woordvoerder van de brandweer liet rond 10.30 weten dat het treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle volledig stilgelegd is vanwege het gaslek. De hulpdiensten schaalde daarom op naar één zogeheten Grip 1 situatie. Op deze manier kunnen de hulpdiensten gezamenlijk en gecoördineerd het incident bestrijden. 

Inmiddels is de uitstroom van het gas gestopt. De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kijkt naar de gevolgen voor mensen en bedrijven in de omgeving van het lek. Het lijkt mee te vallen met het aantal gasaansluitingen op de leiding die geraakt is, meldt de veiligheidsregio nu, maar verder onderzoek moet dat uitwijzen. Het gaat om een transportleiding van 800 meter die nu van het gas afgehaald is.

De netbeheerder Liander is ter plaatse komen om het lek te dichten. Maar eerst moest de druk van de leiding: dat is nu gelukt.

De spoorwegovergang in de Elspeterweg is in de ochtend afgesloten geweest. Het treinverkeer heeft uren stilgelegen, maar is rond half een weer op gang gekomen.

Video :

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

VIDEO : Groot politieonderzoek in bosgebied langs N344 bij Voorthuizen, rechercheurs in witte pakken en schermen geplaatst

Next Post

Video | Felle woningbrand op vakantiepark in Ermelo

Related Posts