Verdacht pakketje ontdekt in Tuinstraat Veenendaal: EOD en ME ingezet, bewoners geëvacueerd

foto : Kevin Vroon

Veenendaal, 7 februari  – Woensdagavond werd er in de Tuinstraat in Veenendaal een verdacht pakketje ontdekt, wat leidde tot een grootschalige inzet van hulpdiensten. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse om te onderzoeken of er daadwerkelijk gevaar dreigt. De politie heeft de straat afgezet, en ook de Mobiele Eenheid (ME) is aanwezig om de situatie te beheersen. Als voorzorgsmaatregel zijn bewoners van huizen in de Tuinstraat geëvacueerd.

Yvonne Damhuis, een van de bewoners, vertelt over het onverwachte bezoek van de politie: “Ik ging nietsvermoedend mijn post halen, en toen stonden er ineens twee agenten voor mijn deur. Ik ben vooral verbaasd,” zegt ze. Hoewel ze niet geschrokken is, geeft ze aan dat de situatie langzamerhand koud wordt en kijkt uit naar een warme kop koffie op de opvangplek die inmiddels is ingericht. Voor mensen die opvang nodig hebben, is het gemeentehuis beschikbaar gesteld.

De politie heeft nog geen exact aantal woningen genoemd waaruit bewoners geëvacueerd zijn. Ondertussen zijn ook enkele horecagelegenheden in de buurt verlaten. Slechts bij Tr3s, om de hoek van de plek waar de EOD bezig is, zitten nog mensen aan tafel. De spanning in de omgeving blijft voelbaar terwijl de autoriteiten de situatie onderzoeken en bewoners in afwachting zijn van verdere instructies.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Pannetje op het vuur in flat Harderwijk, Bewoner nagekeken door ambulancepersoneel

Next Post

Voertuig raakt te water maar de bestuurder is nergens te bekennen A28 Ermelo

Related Posts