Video | Auto te water bij de Voorste Wei in Harderwijk: Inzittenden spoorloos

Foto : Damian Ruitenga / News United

Harderwijk, 23 december 2023 – Even na 5.00 uur vanochtend werden hulpdiensten opgeroepen naar de Voorste Wei in Harderwijk vanwege een melding van een voertuig te water. Wat begon als een vroege ochtendoproep groeide al snel uit tot een grootschalige reddingsoperatie.

Bij aankomst van de hulpdiensten, waaronder agenten, meerdere ambulances en de duikers van de brandweer, lag het voertuig al volledig onder water. De brandweer schaalde snel op naar het sein “Middel,” waarbij extra eenheden werden ingezet om bijstand te verlenen. Het mobiel medisch team werd enige tijd later afgemeld, aangezien er geen medische hulp meer nodig was.

Met behulp van een ladder van een bewoner bereikte de politie het voertuig om te controleren op mogelijke slachtoffers. Opmerkelijk genoeg bleken de inzittenden van het voertuig op tijd ontsnapt te zijn en waren zij inmiddels spoorloos verdwenen. Desondanks werd uit voorzorg grondig gezocht naar eventuele slachtoffers in het voertuig, maar dit bleek gelukkig niet het geval.

Het voertuig zou vanaf de stadsweide de macht over het stuur verloor en door de berm het water in reed. Om 05:45 uur werden de spullen van de brandweer ingepakt, en keerden zij terug naar de kazerne.

Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om het voertuig te bergen. De huidige verblijfplaats van de inzittenden blijft vooralsnog onbekend. De politie zal een onderzoek starten om de omstandigheden van het incident en de reden voor het vluchten van de inzittenden te achterhalen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Auto belandt in sloot na hagelbui op A28 tussen Harderwijk en Ermelo

Next Post

Dakrand losgewaaid door harde wind in Harderwijk

Related Posts